Bart De Smedt

Hallo, ik ben Bart De Smedt

Als master Toegepaste Economische Wetenschappen specialiseerde ik mij tijdens mijn studies in de transport en logistieke sector. Mijn thesis over congestie in het Europese luchtruim deed allerminst vemoeden dat ik later in het vastgoed terecht zou komen. Het bestuderen van de vastgoedmarkt in Boekarest zwengelde mijn liefde voor vastgoed aan. Na een periode als onderzoeker ging ik in 2010 definitief overstag en begon ik bij Quares. Vanuit mijn functie probeer ik vorm te geven aan onze vastgoeduitdagingen van morgen en bekijken we welke positie Quares moet innemen om de duurzame voortrekker binnen de sector te blijven. 

Ik combineer mijn brede economische achtergrond met mijn academische ingesteldheid om tot betrouwbare projectrealisaties te komen. Ik ben leergierig en deins niet terug om nieuwe markten te verkennen. Mijn verantwoordelijkheidszin en werkenthousiasme, mijn sterke sociale en communicatieve vaardigheden maken van mij een betrouwbare partner in uw projectteam.

Recent werd ik vader van mijn eerste zoontje. Een wonderlijke ervaring die momenteel onze weinige vrije tijd volledig opslorpt. Als de babysit van dienst is tracht ik mij, als oude getrouwe chiroman, vooral in te zetten voor het verenigingsleven en kan ik genieten van lekker eten en een speciaalbier van een lokale brouwerij.

 

BIO:

  • Ik behaalde een master in de Toegepaste Economische Wetenschappen (2007) aan de Universiteit Antwerpen. Ik specialiseerde mij in de richting Transport, Logistiek en Ruimtelijke Economie. 
  • In 2007 kreeg ik de VKW-prijs Ondernemerschap voor mijn projectthesis over Vastgoed in Roemenië. 
  • In 2007 ging ik ook als onderzoeker aan de slag op het Departement Transport en Ruimtelijke Economie aan de Universiteit Antwerpen. 
  • Tot juli 2010 werkte ik voor het Beleidsrelevante Steunpunt Ruimte en Wonen waar ik onderzoek deed naar ruimte voor economie (kantoren, logistiek en retail) in opdracht van de Vlaamse Regering. Dit onderzoek spitste zich toe op de interrelaties tussen transport, vastgoedontwikkelingen en ruimtelijke ordening. 
  • In augustus 2010 ging ik van start bij Quares waar ik werk voor de afdeling Consulting. 
  • In 2014 groeide ik door tot Head of Innovation van deze afdeling.
  • Eind 2016 werd ik benoemd tot Director Consulting.