Nieuwsberichten

Als groeibedrijf zijn wij steeds in de weer om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Houthalen-Helchteren koos voor duurzaam parkmanagement

Calendar icon27 juni 2019

Bedrijvenparken beheren doe je niet alleen. Zo dacht ook de gemeente Houthalen-Helchteren. De gemeente doet daarom voor het beheer van de industrieterreinen Centrum-Zuid en Europark een beroep op de dienst Park Management van Quares.

Innovatieve en duurzame bedrijventerreinen door Business Park management

Calendar icon23 mei 2019

In België zijn er heel wat bedrijventerreinen, zowel verouderde parken als nieuwe. De bedrijven op die industrieparken willen steeds duurzamer en energiezuiniger functioneren en klaar zijn voor de veranderingen die de toekomst brengt. Quares helpt hen daarbij door met haar dienst business park management in te zetten op samenwerking, duurzaamheid en innovatie. Een gesprek met Igna Linten, Head of Business Park Management.

Duurzaam Park Management in Houthalen-Helchteren

Calendar icon18 maart 2019

Voor het beheer van twee bedrijventerreinen doet de gemeente Houthalen-Helchteren een beroep op de dienst Park Management van Quares. Eerste schepen Jef Verpoorten licht de samenwerking toe.

Parkmanagement Peer voor duurzaam bedrijventerrein

Calendar icon25 december 2018

Vzw Parkmanagement ziet eind 2018 het levenslicht. De stad en drie bedrijfsleiders van industrieterrein Bokt zetten hun schouders onder deze vzw in samenwerking met Quares. “Het doel is een verduurzaming van het bedrijventerrein”, is burgemeester Steven Matheï (CD&V) duidelijk.

Park Management: hoe beheer je een groot terrein met verschillende bedrijven?

Calendar icon20 december 2018

Zit je met verschillende bedrijven op hetzelfde terrein, dan dienen ongetwijfeld gemeenschappelijke uitdagingen zich aan. Denk maar aan infrastructuur, mobiliteit, inrichting, veiligheid, en nog veel meer. Hoe kan je dit professioneel aanpakken? In dit artikel ontdek je het inspirerende voorbeeld van vzw Industrie Mechelen Noord.

Deze aanpak maakt kantoorverhuur een pak efficiënter, en daar genieten onze huurders mee van

Calendar icon12 december 2018

Stel: je hebt enkele gebouwen in eigendom, en wil deze verhuren als kantoor. Hoe pak je dit aan? We spraken erover met Etion, een vzw die hiervoor reeds 8 jaar professionele hulp inschakelt. Een leerrijk gesprek met Gizy Lamaire, Directeur HR & Asset Management bij Etion.

Bedrijven van jagersborg leggen eisenbundel neer

Calendar icon05 december 2018

Het bestuur van de Ondernemingsvereniging Industrieterrein Jagersborg in Maaseik (OJM) heeft aan de toekomstige burgemeester Tollenaere een memorandum met enkele constructieve standpunten overhandigd. Dit moet vermijden dat er tussen de bedrijven en de overheid problemen van miscommunicatie, wederzijdse frustraties en onbegrip opduiken.

Quares bestendigt haar positie bij de top 3 property managers

Calendar icon29 november 2018

Quares is er in geslaagd om 6 jaar op rij haar positie als de nummer 1 Property Manager voor logistiek vastgoed te bevestigen. Binnen de sector van kantorenbeheer staat Quares op nummer 1 in de regio Antwerpen. Ons facilitair beheerteam van winkelvastgoed verovert de 3de plaats voor de stadswinkels.

Mechelen Noord en Zuid overhandigen memorandum aan Bart Somers.

Calendar icon08 november 2018

Bedrijventerreinen Mechelen Noord, Mechelen Zuid en Ragheno liggen in de economische ‘gouden driehoek’. Samen beslaan zij ongeveer 350ha en huisvesten ze meer dan 300 bedrijven. Ze zijn naast uitstekend bereikbaar ook geografisch centraal gelegen. Net die ligging, strategisch tussen Brussel en Antwerpen, vlakbij het op- en afrittencomplex van de E19 en de verbinding met de A12 via de N16, maakt van deze terreinen de ideale vestigingsplaats voor bedrijven.

Quares @ Vastgoedcongres 2018: Gids naar future proof professioneel vastgoed

Calendar icon06 november 2018

Ook professioneel vastgoed moet future proof zijn. Maar wat houdt ‘future proof zijn’ in en wat zijn de standaarden vandaag?

Opruimactie zwerfvuil

Calendar icon27 september 2018

Op donderdag 13 september 2018 werd er voor het eerst de opruimactie ‘zwerfvuil’ georganiseerd op het bedrijventerrein Jagersborg Maaseik. De VZW OJM en Quares namen samen het initiatief om met een aantal firma’s (Bergoens, Leon Peters, Cevan, Deeder Deco, Ophardt, Prooenergy, Stalling de Jagersborg, Publisor, Van Dinter, Decoene Porsch Parts, original Fireworks) de omgeving op te kuisen en dit met hulp van Mooimakers.be.

CMS Belgium schakelt Quares in voor herinrichting en uitbreiding Antwerpse locatie

Calendar icon19 september 2018

Voor de verfraaiing en uitbreiding van hun Antwerpse kantoren deden de advocaten van CMS Belgium een beroep op de geïntegreerde diensten van Quares. Vooral het ‘flexibel meedenken’ van deze gebouwenbeheerder werd geapprecieerd.

Quares lanceert Buurtpreventienetwerk op Industrieterrein Jagersborg

Calendar icon21 augustus 2018

Sinds kort heeft Quares een What’s App Buurtpreventienetwerk opgericht op Industrieterrein Jagersborg in Maaseik. Het gebruik van WhatsApp-buurtpreventiegroepen worden steeds populairder. Dat deze hun nut bewezen hebben blijkt uit diverse voorbeelden, vandaar dat men op het Maaseiker industrieterrein dit opgericht heeft.

Waarom kiezen voor Quares als Property Manager?

Calendar icon03 juli 2018

Als eigenaar streeft u naar een maximale tevredenheid bij uw huurders. Want met tevreden huurders zijn uw inkomsten gegarandeerd, vermijdt u leegstand en behoudt uw pand zijn marktwaarde.

Biovest doet beroep op Quares voor het correctief beheer van de BIOSCAPE campus

Calendar icon26 juni 2018

Ontwikkelaar Biovest heeft voor de nieuwe campus ‘Bioscape’ in Zwijnaarde, Quares aangeduid als partner voor de aansturing van het correctief beheer. Dankzij deze samenwerking hebben de gevestigde bedrijven de garantie dat de door hun gebruikte ruimtes ten allen tijde aan het overeengekomen kwaliteitsniveau zullen voldoen. Biovest op zijn beurt kan verzekerd zijn van tevreden gebruikers en een campus die zijn uitstraling behoudt.

LolaLiza doet beroep op Quares voor het correctief facilitair beheer

Calendar icon07 juni 2018

Quares is sinds 1 juni aangesteld voor het correctief beheer van de 109 winkels van LolaLiza dit ter ondersteuning van hun Facility Manager Pascale Sanders. LolaLiza maakt onderdeel uit van de Belgische PP Retail Group. LolaLiza werd in 2001 gelanceerd en heeft momenteel 96 winkels in België, 10 in Frankrijk, 3 in Luxemburg en 4 in Nederland.

Quares preferred partner in Design & Build voor C&A

Calendar icon07 mei 2018

C&A streeft ernaar om hun klanten ‘elke dag een bijzondere ervaring’ aan te bieden. Dit doen zij door zowel te investeren in hun “clicks” als in hun “bricks”. 2018 is voor hen de start van een grote implementatie wave van hun nieuwe winkelconcept, waarbij de focus ligt op een lichte en moderne touch.

Opstart Parkmanagement Dilbeek

Calendar icon29 maart 2018

Gisteren vond de informatiesessie voor de opstart van bedrijventerreinmanagement te Dilbeek plaats in het Gossethotel. De gemeente Dilbeek verkreeg subsidie van de Provincie Vlaams Brabant voor de opstart van een duurzaam beheer van de vele industriezones die Dilbeek telt. We kunnen spreken van een talrijke opkomst, maar liefst 40 bedrijven daagden op om te luisteren naar wat parkmanagement hen te bieden heeft.

(Onder)neem een koffie met Vlaio op Industrie Mechelen Noord

Calendar icon16 maart 2018

Op 14 maart kwam Vlaio met zijn nieuwe campagne “Blijf niet zitten met je ondernemersvragen”, begeleid van een koffietruck met heerlijke koffie en lekkere koekjes naar Mechelen Noord. Om 10u vond er in Mechelen Campus een kick-off persconferentie plaats met speeches van onder meer Minister van werk en economie Philippe Muyters, Administrateur-generaal VLAIO Bernard De Potter. Eveneens VOKA, Unizo en Flanders Food richtten kort het woord tot de geïnteresseerde bedrijven en de pers.

Tom&Co kiest Quares als Property Manager

Calendar icon09 juni 2017

Tom&Co, marktleider in het dierenwinkelsegment, kiest voor een samenwerking met vastgoedspecialist Quares.

Quares faciliteert Thomas Cook

Calendar icon26 april 2017

Facility Management van Quares breidt haar klantenportefeuille uit met een mooie opdracht.

Dagvers wordt 'preferred partner' van Quares

Calendar icon18 april 2017

Dagvers en Quares delen een duurzaamheidsvisie. Ze willen samen bijdragen aan de work-life balance van de medewerkers die werken in de bedrijvenparken waar Quares instaat voor het parkbeheer.

Quares strikt beheersopdracht in Antwerpse haven

Calendar icon01 december 2016

Het Quares Property Management team werd aangesteld als nieuwe administratieve en financiële beheerder voor het gebouw Atlantic House.

Quares ontwerpt inrichting kantoor en showroom voor Toshiba

Calendar icon29 juni 2016

Quares is door Toshiba aangesteld als Project Manager voor het ontwerp en de coördinatie van de inrichting van het nieuwe kantoor en showroom in Zellik, alsook de organisatie van de verhuisbeweging.

Quares nu ook actief in de hotelsector

Calendar icon23 juni 2016

Quares is aangesteld als Technical Facility Manager voor de Belgische hotelportfolio van de Duitse investeringsmaatschappij Union Investment. Momenteel bevat deze portfolio de hotels Motel One en de Radisson Blu Royal in Brussel. Dankzij deze aanstelling breidt Quares Facility Management, die reeds actief is binnen retail, kantoren en logistiek, haar dienstverlening verder uit naar de hotelsector.

Scapa besteedt facilitair beheer uit aan Quares

Calendar icon11 februari 2016

Scapa Belgium heeft het beheer van hun 28 winkels en hoofdzetel toevertrouwd aan Quares. De facility management divisie van Quares faciliteert het high-end fashion merk middels het aanbieden van een 24/7 service desk. De winkels kunnen daarbij ten allen tijde hun technische en facilitaire problemen melden. Quares staat achteraf in voor de aansturing en opvolging van de nodige interventies.

Quares neemt beheertak Knight Frank België over

Calendar icon28 januari 2016

Quares, een van de marktleiders op het gebied van beheer van professioneel vastgoed, kondigt de overname van de beheertak van Knight Frank België aan. Door deze acquisitie zal Quares haar positie op de Brusselse kantorenmarkt versterken, alsook haar expertise in duurzaam beheer verder uitbreiden.

Het belang van duurzaam onderhoudsmanagement

Calendar icon27 februari 2014

Het beheer van gebouwen heeft het afgelopen decennium een ware revolutie ondergaan. Vandaag ligt de focus meer en meer op duurzaam onderhoudsmanagement in de brede zin van het woord. Met het woord duurzaam komt vaak milieuvriendelijkheid in beeld, echter duurzaamheid dekt een ruimere piste. Doordacht investeren met een lange termijn vizier heeft hierbij zeker de prioriteit. Want ook dat is duurzaamheid: beslissingen nemen die niet meteen resultaat opleveren maar op de lange termijn solide kostenbesparingen en kwaliteitsverbeteringen met zich meebrengen.

Zo creëert facilitair beheer een unieke meerwaarde!

Calendar icon06 februari 2014

Of het nu om een multinational gaat of een kmo, professioneel facilitair beheer is een must voor elke onderneming. Het leidt niet alleen tot efficiëntieverbeteringen, maar ook tot besparingen en meer duurzaamheid. De meerwaarde van facilitair beheer beperkt zich namelijk niet tot één domein maar bestrijkt meerdere bedrijfsniveaus. Een overzicht!

Hoe ziet het takenpakket van een facility coördinator eruit?

Calendar icon16 januari 2014

De facility coördinator krijgt almaar vaker een vaste stek binnen het organigram van een onderneming. Zowat alle werknemers komen er rechtstreeks of onrechtstreeks mee in contact. Toch weet niet iedereen wat de functie van facility coördinator precies inhoudt. Wat is zijn meerwaarde en waar is hij verantwoordelijk voor?

Verhuismanagement: met een gerust hart verhuizen

Calendar icon20 december 2013

Bij verhuizen komt heel wat kijken. Vooral voor ondernemingen wordt het al snel een hele opgave. Met de sturing en expertise van een verhuismanager zal uw verhuisproject daarentegen soepel en zonder problemen verlopen. Een verhuismanager en/of verhuiscoördinator is dus zeker geen overbodige luxe. Zo kan u zich als ondernemer maximaal blijven toeleggen op uw corebusiness zonder kostbare energie te verkwisten aan het coördineren van de verhuizing. Bij een verhuismanager is uw bedrijfsverhuizing in goede handen!

Professioneel vastgoed management: dit zijn de voordelen!

Calendar icon22 november 2013

Heb je geïnvesteerd in een commercieel gebouw (logistiek, kantoren, retail)? Dan heb je er alle baat bij om het beheer uit te besteden aan een professionele vastgoedbeheerder. Een professionele vastgoedbeheerder is een expert ter zake die zijn kennis en ervaring gebruikt om het vastgoed management zo efficiënt mogelijk te uitvoeren. Op die manier word je zelf niet overstelpt met papierwerk en beheerderstaken en haal je toch het hoogste rendement uit je vastgoedinvestering.

De taken van de technisch vastgoedbeheerder

Calendar icon22 oktober 2013

Technisch vastgoedbeheer zorgt ervoor dat het pand in goede staat blijft en is dus van groot belang voor het behoud van de vastgoedwaarde. Technisch vastgoedbeheer is echter een vak apart en vereist een grondige kennis van inkopen, techniek, de markt en processen. Daarnaast is een basiskennis bouwrecht absoluut noodzakelijk. Ontdek wat het takenpakket van een technisch vastgoedbeheerder zoal inhoudt.

Duurzame bedrijventerreinen zijn de toekomst

Calendar icon08 oktober 2013

Bedrijventerreinen zijn economisch onmisbaar,. en kunnen daar en boven bijdragen aan een betere leefomgeving. Duurzame bedrijventerreinen bieden bijvoorbeeld heel wat mogelijkheden voor een groenere toekomst met aandacht voor het milieu.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.