Mia Van Daele

Mia Van Daele

Manager Business Development & Innovation

Hallo, Ik ben Mia Van Daele

Als Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen heb ik tijdens mijn studies het te verwachten marktpotentieel  in de energiesector in kaart gebracht wat de start betekende van mijn carrière binnen deze boeiende wereld. Nieuwe trends en innovaties heb ik mee vorm  kunnen geven.

De energietransitie die zich de laatste jaren exponentieel aankondigt, heeft de brug geslagen naar het vastgoed waar de uitdagingen en opportuniteiten nu interessanter zijn dan ooit.

Mijn passie voor innovatie,  energieprojecten, jarenlange ervaring met business en industriële klanten geeft mij voldoende basis om complexe projecten te kunnen begeleiden en realiseren.

In mijn vrije tijd focus ik me graag op sportieve en culinaire activiteiten samen met familie of vrienden. Zo sta ik graag op de tenniscourt, hou ik van skiën, probeer mijn conditie op peil te houden in de fitness en bekroon dit graag met een culinair avondje uit of experiment in de home kitchen. Verre, avontuurlijke reizen plaats ik ook graag op mijn bucket-list.

BIO

  • Mia behaalde in 1987 haar master in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KUL.
  • Na haar studies ging zij aan de slag bij ENGIE Electrabel.
  • Als management trainee genoot Mia een opleiding binnen diverse departementen zoals finance, human resources en IT, en daarna startte zij als Operational Auditor.
  • In 1994 nam Mia de uitdaging aan om in West-Vlaanderen, voor Electrabel én Gaselwest de functies op te nemen van Financial Manager en Ondervoorzitter van het College van Commissarissen.
  • Bij de vrijmaking van de energiemarkt had Mia, als Change Manager, de verantwoordelijkheid om een nieuwe, commerciële organisatie op punt te zetten.
  • Dit was de start van diverse commerciële uitdagingen gaande van Key Account Manager tot Industrial Energy Solutions Manager waarbij telkens de focus op customer service en energy management vooraan stond.
  • Met focus op innovatie, was Mia de drijvende kracht achter het Flux50 project “Smart Business Area of the Future” binnen de innovatorzone Microgrids.
  • In 2019 maakt Mia haar overstap naar Quares Consulting als Manager Business Development & Innovation.