Tim Moerenhout

Tim Moerenhout

Senior Consultant

Hallo, ik ben Tim Moerenhout

Als bio-ingenieur was ik reeds van bij de start van mijn carrière ervan overtuigd dat milieu een belangrijke rol zou spelen in onze toekomstige samenleving, en dat het hand in hand zou gaan met de ontwikkeling van vastgoed. Vanuit deze instelling tracht ik mee te denken met onze klanten zodat hun vastgoed (her)ontwikkelingen duurzaam en future-proof zijn. Door mijn brede milieukundige achtergrond te combineren met een commerciële ingesteldheid en een pragmatische aanpak kunnen er rendabele en vooruitstrevende projecten gerealiseerd worden.

Met twee flinke kindjes in huis valt er steeds wat te beleven, maar daarnaast geniet ik in mijn vrije tijd nog steeds van een spelletje basketbal en van het samenkomen en plezier maken met vrienden en familie. 

Tim is een echte teamplayer die communicatief en enthousiast projecten opvolgt en coördineert. Hij is flexibel en leergierig, en gaat regelmatig op zoek naar nieuwe uitdagingen om zijn horizon te verruimen.

 

BIO:

  • Tim behaalde in 2006 een master Bio-ingenieur Land- en Bosbeheer aan de KU Leuven. 
  • In 2007 haalde hij een master-na-master Water Resources Engineering aan de KU Leuven en de Vrije Universiteit Brussel. 
  • Na zijn studies ging Tim in 2007 aan de slag als projectingenieur/werfopvolging bij Ecorem nv. 
  • In 2009 groeide hij door tot projectleider afval, water en bodem om in 2013 Business Unit Manager Afval en Bodem te worden bij Ecorem nv. Zo werd hij eindverantwoordelijke voor de studies bodemsanering, afvalbeheer en waterbeheer. 
  • In 2014 werd Tim Business Unit Manager Milieu, Duurzaamheid en Archeologie bij de ABO group. Hier bouwde hij aan zijn expertise in BREEAM, afvalbeheer en asbest, duurzame brownfieldontwikkeling, milieumanagement consultancy en archeologie. 
  • In 2017 maakte hij de overstap naar Quares waar hij als senior consultant verantwoordelijk is voor de projectbegeleiding in opdracht van overheden, vastgoedontwikkelaars en investeerders. 
  • Naast zijn uitgebreide nationale expertise heeft Tim ook internationale ervaring als lid van Eurelco. Eurelco is een Europees consortium dat pleit voor de ondersteuning van een innovatieve ontwikkeling en transitie naar efficiënte, circulaire en low-carbon economie en 'enhanced landfill mining'.